Nadležni hišni prah

Dvajsetletni Tine ima že od svojega osmega leta zamašen nos. Zjutraj si ga mora vedno najprej očistiti. Pri brisanju prahu dobi napade kihanja, prav tako, če v avtomobilu vključi zračenje ali v pisarni pregleduje stare dokumente. Pri različnih šolsko-medicinskih pregledih so ugotovili alergijo na hišno pršico. Namesto da bi sledil nasvetom, naj svojo udobno spalnico spremeni v sterilno operacijsko sobo in se loči od svojega psa, je poiskal BICOM resonančnega terapevta. Ta je odkril, da ima poleg alergije na hišno pršico še alergijo na mleko in glivično obremenitev v črevesju in nosni votlini. Za terapijo je Tine prinesel svež hišni prah iz vrečke sesalnika, iz avtomobila in iz pisarne. Po BICOM resonančni terapiji nima več napadov kihanja. Sedaj zopet živi srečno s svojim psom in preprogami v spalnici. Edina slaba stran je, da mu je njegova prijateljica zopet lahko dodelila brisanje prahu v stanovanju.

Alergija na pršico je najpogostejša oblika vdihovalnih alergij, ki jih srečujemo v ordinaciji. Njeni simptomi segajo od rahlega srbenja oči do močnih asmatičnih napadov.

Kožni test ne pokaže le alergije na pršico, ampak še na druge alergene kot so perje perutnine, plesni ali živila.

Naše ljube hišne živali

Sedemletna Ana ima solze v očeh, ker bi se morala posloviti od male muce. Kadar je muca pri njej in se igrata v sobi, dobi Ana namreč pekoče oči in ji teče iz nosu. Enako se ponovi, ko pride v bližino Ane mama z jahalnimi hlačami. Ana dobi asmatični napad. Po BICOM resonančni terapiji z mačjo in konjsko dlako je Ana brez težav. Lahko se igra z muco in tudi z mamo lahko skupaj jezdita.

Alergijo na živalsko dlako lahko skoraj vedno uspešno zdravimo, tako da se ni potrebno ločiti od hišnih ljubljenčkov. Pomembno je, da poleg alergenske ampule uporabljamo tudi nativno dlako domačih živali (ali npr. od sosedovih, ali od babice). So ljudje, ki so alergični na jazbečarja ali na pudlja, ne pa tudi na npr. ovčarja ali bokserja. Prav zaradi tega terapevti zbirajo dlake mačk, psov, hrčkov, morskih prašičkov, podgan, miši, perje kanarčka, papige, rib (?), seveda ne, saj ribe nimajo perja. Toda alergija je bila pogosto testirana na ribjo hrano, ravno tako na pesek za ptiče in hrčke in pa tudi na seno in slamo iz konjskega hleva.

Ob morebitnih alergičnih reakcijah na puloverje, ovčjo kožo in volnena pregrinjala pomislimo na alergijo na ovčjo volno.

Na zdravljenje v ordinacijo pogosto prihajajo tudi kmetje z alergijo na krave, koze ali kokoši, z namenom, da bi lažje opravljali naprej svoj poklic.

Marija je delala v živalskem laboratoriju neke velike farmacevtske družbe. V primeru, da je na svojem delovnem mestu prišla v stik s podganami ali belimi mišimi, je dobivala stalne napade kihanja. Na podlagi tega je zdravniška komisija zahtevala, da se prekvalificira. Zato se je odločila, da poskusi terapijo z bioresonanco. Že po nekaj terapijah je bila brez težav in je lahko nadaljevala svoje delo v laboratoriju. Verjemite, da ni bilo preprosto prepričati zdravniške komisije, da prekvalifikacija pri Mariji ni več potrebna.

Če so prisotni pelodi

Ko posijejo prvi žarki aprilskega sonca in ko se razcvetijo narava in srca, tega ni mogoče trditi za Anžeta, saj ne more takšnih občutkov deliti z drugimi. Skriva se v zaprti sobi in si upa na prosto samo v primeru, da zaužije veliko količino zdravil proti alergiji, kajti v nasprotnem primeru ga v naslednjih tednih pečejo oči, teče mu iz nosu in dobiva astmatične napade. Po priporočilih nekega prijatelja, se odloči za BICOM resonančno zdravljenje.

Alergijo na brezo zdravimo, takoj ob izbruhu, z ampulo in sveže natrganim cvetjem breze. Že po nekaj terapijah akutne težave skoraj popolnoma izginejo. V naslednjih tednih sledijo nadaljnje terapije proti alergijam na trave in žitarice. Pomlad in poletje sta za Anžeta zopet prijazna letna časa.

Alergija na pelode sodi med tipične alergije, ki so odvisne od letnega časa. Reakcije na zgodaj cvetoča drevesa se pokažejo, glede na vreme, že od konca meseca januarja (leska, jelša, vrba) ali od meseca aprila (breza). V nadaljevanju cvetijo trave, zelišča in žitarice (rž, pšenica, ječmen). V poznem poletju delajo ljudem težave divji pelin, metlika in regrat.

Najvišja koncentracija pelodov v zraku je ob lepem in suhem vremenu. V primeru, da se težave poslabšajo v slabem in vlažnem vremenu, je potrebno pomisliti tudi na morebitno alergijo na plesni.

Agresivnost pelodov povečajo vplivi obremenitev iz okolice. Težke kovine, pesticidi, izpušni plini avtomobilov in industrije spremenijo strukturo pelodov. V primeru, da se obremenitve iz okolice npr. po letu dni močno spremenijo, se lahko pri pacientih kljub uspešni terapiji, zopet pojavijo alergogeni simptomi.

Omenjeni primer je opažen predvsem pri pelodih breze, kajti breza je namreč drevo, ki »čisti« zrak in se, žal, njeni toksini iz okolja shranijo v njenem listju in cvetovih. Vse to botruje temu, da postane pelod breze posebno agresiven. Lahko se zgodi, da se s spremembo obremenitev iz okolja, iz enega v drugo leto, spremeni tudi struktura peloda in tako že ozdravljeni pacienti ponovno reagirajo na taisti spremenjeni pelod. V takšnem primeru je terapijo potrebno izvajati s sveže nabranim pelodom. Nekaterim ljudem teče iz nosu že ob vonju po sveže pokošeni travi ali vonju cvetlic. Pri tem ne gre za alergije na pelode, ampak za alergijo na aromatične snovi. Tudi v tem primeru je terapija z bioresonanco uspešna.

Živila, ki jih ne prenesemo

Manca ne sme več jesti jagod. Vsakič, ko ugrizne v sočne sadeže, se ji po rokah pojavi srbeč kožni izpuščaj. Robert ima drisko po zaužitju vseh mlečnih proizvodih in Andrej dobi astmatični napad, če poje pecivo z lešniki.

Akutne alergične reakcije na živila lahko nastopijo takoj po zaužitju ali nekaj ur pozneje. Siptomi so lahko zelo pestri in sicer srbenje, ekcem, bolečine v trebuhu, driska, srbenje oči, kihanje astmatični napadi ali celo alergijski šok (anafilaktični šok). Bolj redki simptomi so bolečine v sklepih ali psihične reakcije. Pogosti sprožitelji alergij so mlečni izdelki, jajca, ribe, sadje kot so jabolka, jagode in citrusi. Problematična je tudi nekatera vrsta zelenjave in sicer paradižnik, čebula, paprika, zelena... Nekateri alergiki se odzivajo na nečistoče na živilih, kot so pesticidi in plesni oziroma glivice. Vse bolj pogoste so tudi alergične reakcije na dodatke v hrani, kot so barvila, konzervansi, glutamati, benzolna kislina in mnogo drugih snovi z »E številkami«.

Po BICOM resonančni terapiji lahko Manca zopet uživa jagodni sladoled, Robert sir in skuto in Andrej lešnikovo čokolado, ne da bi imeli alergične težave.

Kronične alergije

Tine trpi za nevrodermitisom. Šolski medicinski test alergije je bil negativen, neposredne vidne reakcije na določena živila Tine ni opazil. Ob bioresonančnem energetskem testu je terapevt ugotovil kronično alergijo na mleko in pšenico. Čudno, kajti Tine nikoli ni imel reakcije na omenjene proizvode. Po nasvetu terapevta se je strogo držal predpisane diete in koža se mu je po nekaj dneh, dejansko popravila. Na svojem rojstnem dnevu se je pustil pregovoriti in je pojedel majhen kos peciva. Takoj naslednji dan je imel hudo reakcijo, njegova koža je cvetela kot v prejšnjih časih. Na podlagi tega je bil Tine prepričan o pravilni diagnozi alergije. Ponovno je uvedel strogo dieto in stanje se mu je zopet normaliziralo.

Mleko in pšenica sta živili, s katerima smo ljudje od rane mladosti, v našem delu sveta, v stiku vsak dan. Ne smemo se čuditi, da se dedno obremenjeni alergiki senzibilizirajo z enim ali celo obema alergenoma. V tem primeru ne pride do izoblikovanja akutne oblike alergije, temveč, ob dnevnem stiku, do kronične alergije (tudi maskirane ali skrite alergije).

Bolezenska slika, ki jo izzove kronična alergija, je zaradi tega lahko tudi kronično vnetje kože (ekcem, nevrodermitis), sluznice dihalnih poti (kronični sinusitis, bronhialna astma), prebavnih organov (kolitis) ali drugi nespecifični simptomi, kot so bolečine v mišicah ali sklepih (revma mehkega tkiva), vnetje sečevoda (vzdražen mehur) ali sprememba psihe (hiperaktivnost).

Če v teh primerih mleko in pšenico strogo črtate iz prehrane (karenca), se prav nenavadno, doslej »maskirana« ali »skrita« alergija odkrije. V tem primeru telo reagira na živilo kot pri akutni alergiji, to pomeni največkrat z zelo močno takojšno reakcijo. Pacient v takšni terapevtski fazi v začetku še posebno občutljivo reagira, zato je pomembno, da je alergik seznanjen s temi povezavami. Poleg mleka in pšenice lahko kot kronični alergeni delujejo še druge substance, če so stalno v organizmu. Kronični alergen najdemo npr. tudi v živem srebru kot nosilcu amalgamskih polnil ali pa glivico candido pri kronični črevesni mikozi.

Po uspešni BICOM bioresonančni terapiji kroničnih alergenov, se je koža pri Tinetu v glavnem pozdravila in tako lahko ponovno uživa proizvode iz mleka in pšenične moke, ne da bi imel reakcijo. Rešeno je naslednje praznovanje!

Če koža srbi

Triletni Luka se vsako noč spraska do krvi. Ko ga je pri šestih mesecih mati nehala dojiti, je v komolčnem pregibu in v zakolenju nastal vlažen ekcem, pozneje se je pojavil tudi na obrazu in po zgornjem delu telesa. Otroški zdravnik je postavil diagnozo nevrodermitis. Predpisal je kortizonsko mazilo in kopeli. Kožni test na alergije, v omenjeni starosti, še ni izvedljiv.

BICOM resonančni terapevt je pri energetskem testu odkril kronično alergijo na mleko, črevesne glivice, akutno alergijo na paradižnik, lešnike in intoleranco (preobčutljivost) na fluorove tabletke.

Testirana živila so na jedilniku nemudoma ukinili, prav tako fluorove tabletke. Črevesne glivice so zdravili z dieto brez sladkorja in z zdravili. Že samo z naštetimi ukrepi se je koža bistveno popravila. Z BICOM resonančno terapijo so zdravili alergijo na mleko. Alergija na paradižnik in lešnike je izginila, po vseh naštetih terapija, sama od sebe. Po nekaj terapijah je prišlo do kratkotrajnega poslabšanja (»prvega poslabšanja«). A po treh mesecih zdravljenja je bila koža brez simptomov in Luka je lahko normalno užival vsa živila.

Najpogostejša kronična alergija na živila pri nevrodermitisu nastopi zaradi mleka in pšenice. Na osnovi dnevnega uživanja teh živil ni videti jasne povezave med uživanjem živil in simptomi.

Črevesna glivica (najpogosteje candida) ima pri nevrodermitikih poglavitno vlogo. Ob uživanju določenih živil pride do akutne alergije na živila, do takojšne reakcije in poslabšanja bolezenske slike. V to kategorijo sodijo paradižnik, korenje, citrusi in dodatki v živilih. Tudi kontaktni alergeni kot so milo, kreme, voda (!) in prah se lahko pojavijo kot alergeni. Kot nadaljnji obremenilni dejavnik, ki ima pomembno vlogo pri nekaterih otrocih, so virusna obolenja, reakcije na cepiva, fluor, zdravila in amalgam (to občutljivost se med nosečnostjo prenese od matere). Pogosto vplivajo na alergijo tudi psihični dejavniki, bodisi kot sprožilci bodisi kot dejavnik poslabšanja. Nevrodermitis pri odraslih je pogosto težje zdraviti. Čim dlje takšna bolezenska slika obstaja, tem več dodatnih alergenov in obremenitev se je nabralo v vseh letih. Zdravljenje je zaradi tega zahtevnejše in dolgotrajnejše. Toda vseeno daje, tudi v teh primerih, BICOM resonančna terapija dobre sadove.

Če nam zmanjkuje zraka

Jure je imel vedno pri sebi inhalator. Preobčutljive bronhije ima že več let. Pogosto se je zbudil v zgodnjih jutranjih urah zaradi piskanja ob dihanju ali pa je dobil napad kašlja. Vsak prehlad je pripeljal do spastičnega bronhitisa. asmatične napade je imel, ko so cvetele breze, ali če so v cirkusu nastopili konji. Tudi ob razburjenju in stresu mu je stiskalo grlo.

Pri » preobčutljivem bronhialnem sistemu« izzovejo draženje sluznice sapnic in sicer dim, mrzel zrak in druge alergične učinkujoče snovi. Sapnice se skrčijo in izloča se prekomerna sluz. S tem je oviran pretok zraka, posebno pri izdihu. Sliši se piskanje in hropenje. Pri bronhialni astmi se kronično vname sluznica. Močni napadi astme so lahko za astmatika življenjsko nevarni.

Vzrok kroničnega vnetja so lahko kronične alergije na živila, glivična obremenitev ali različni alergeni, ki jih vdihavamo. Vse leto trajajoči kronični bronhitis lahko povzroči prekomerno napihnjenost mikroskopsko majhnih pljučnih mehurčkov – do pljučnega emfizema.

Jure se je odločil za BICOM resonančno terapijo. Imel je kronično alergijo na pšenico in obremenitev s plesnimi v bronhijih in nosni votlini. Zdravili so ga proti hišnemu prahu, plesnim, pelodom breze in konjski dlaki. Vsakodnevna zdravila je lahko postopoma opustil, tudi cirkus je lahko brez težav obiskoval. Inhalator uporablja le še ob močnih prehladih in prekomernem stresu.

Alergije in zobje

» Je bilo takrat, ko so se težave prvič pojavile, kaj posebnega? Ste morda imeli operacijo, nesrečo, nosečnost ali porod, cepljenje, zobozdravnika ali mogoče težjo telesni napor?« vpraša terapev. Sabina pomisli: »Sicer ni bilo nič nenavadnega. Imela sem veliko stresnega dela v pisarni. Nekaj pa je le bilo novo in sicer dobila sem nove zalivke v zobeh. Ja, drži. Nekaj dni za tem sem dobila tisti pekoči občutek na jaziku, kožne izpuščaje in trajne glavobole!«

Po energetskem testu terapevt ugotovi obremenitev z amalgamom in reakcijo na zlato.

Diskusijam v zvezi z obremenitvijo z amalgamov ni konca. Za večino zdravnikov in terapevtov, ki so usmerjeni v naravno zdravljenje, to sploh ni več vprašljivo. Živo srebro, kot glavna sestavina amalgamskih zalivk je toksična kovina in ne sodi v organizem. O tem govorijo številna poročila o alergijah, ki so se izboljšala po odstranitvi amalgama. Snov, ki je za nosečnice in otroke prepovedana, tudi za druge ni primerna. Toda amalgam ni edina negativna snov v ustih. Vsaka tuja kovina in vsaka umetna snov lahko v posameznem primeru izzove alergične reakcije in to ne samo v ustni votlini. Ob prisotnosti različnih kovin v ustih lahko nastanejo merlivi ustni tokovi in napetosti. Tudi ti lahko povzročijo zdravstvene težave. Ne čisto zlato, ampak druge kovine v zlati leguri so odgovorne za alergične reakcije. Tudi kovine in umetne snovi od zatičev, protez in zobnih sponk so lahko potencialni viri alergij. Različni zobje imajo svojo energetsko povezavo z določenim akupunkturnim meridianom, telesnim predelom ali organom. Zobozdravniki, ki zdravijo celostno vedo, da »mrtvi zobje« izzovejo cisto, kronično vnetje zoba ali organska obolenja in obratno. Včasih se lahko organska obolenja izražajo kot zobobol določenega zoba. Z BICOM resonančno terapijo lahko zobozdravstvene težave predhodno omilimo in tudi pooperativno zdravimo. Detoksikacijo težkih kovin lahko pospešimo in alergije na zobni material lahko zmanjšamo oziroma nevtraliziramo.

Sabina si je dala odstraniti preostanek amalgamskih zalivk. Ob tem se je raztrupljala z vitamini, minerali in BICOM resonančno terapijo. Obstoječo alergijo na zlato se je s pomočjo BICOM terapije nevtralizirala. Po nekaj tednih so izginili tako pekoči občutek na jeziku kot kožni izpuščaj in glavobol.

Multialergiki

Marta je danes stara 45 let. Od svojega šestega meseca ima nevrodermitis. Pri štirih letih je dobila še spastični bronhitis, ki se je nato čez dve leti razvil v astmo. V puberteti je dobila še seneni nahod in nato še alergijo na živalsko dlako mačk, psov in konj. Z leti so se razširile alergije še na živila. Vedno pogosteje reagira na dišeče snovi in konzervanse. Za seboj je imela številne obiske pri zdravnikih, testiranje alergij, večletno hiposenzibilizacijo in nekaj obiskov v zdraviliščih. Kakovost njenega življenja je bila močno okrnjena. Normalno je lahko uživala samo nekaj živil in zaradi tega se je udeleževala le redkih družabnosti. Trikrat dnevno je pojedla za pest zdravil, ki so pustila svoje stranske učinke.

Razumljivo je, da takšnih dolgoletnih kroničnih obolenj ne moremo več popolnoma pozdraviti. Nepopravljive organske poškodbe, kot npr. pljučni emfizem, tudi z najboljšim vzorcem nihanja ne moreš več popraviti. Kljub temu je BICOM resonančna terapija obetajoča. Zdravljenje je na osnovi množice obremenitev zelo dolgotrajno (več mesecev, celo več let) in zahteva mnogo potrpljenja, motivacije, sodelovanja in ne nazadnje tudi finančno breme za bolnika. Izkušen terapevt bo v začetku izvajal pretežno terapijo za stabilizacijo, podprto z vitamini in mineralnimi snovmi. Nato bo sistematično odstranjeval terapevtske blokade in aktiviral organe za izločanje toksinov.

Zdravljenje je na osnovi množice obremenitev zelo dolgotrajno (več mesecev, celo več let) in zahteva mnogo trpljenja, motivacije, sodelovanja in ne nazadnje tudi finančno breme za bolnika. Izkušen terapevt bo v začetku izvajal pretežno terapijo za stabilizacijo, podprto z vitamini in mineralnimi snovmi. Nato bo sistematično odstranjeval terapevtske blokade in aktiviral organe za izločanje toksinov.

Zdravljenje črevesja je v večini primerov obvezna. Ob primerni dieti najprej zdravimo kronične alergije in pozneje še preostale akutne alergije. Pogosto je potrebno vključiti tudi zdravljenje zob. Tako spet pridobimo bolj kakovostno raven življenja in zmanjšamo količino potrebnih zdravil.

Marta je na BICOM terapijo hodila več kot leto dni. Njena koža se je izboljšala, astmatičnih napadov skoraj nima več, uživa lahko skoraj vsa živila, obiskuje prijatelje, ki imajo domače živali in ob tem shaja z manjšo količino zdravil. Klub bolezni je njeno življenje postalo vredno tega imena.

Alergije in glivice

Boštjana je po antibiotični terapiji v trebuhu močno napenjalo (kar je zaznavala tudi njegova okolica). Tudi prebava je bila zelo neredna in pojavljali so se pogosti trebušni krči. Imel je močno željo po sladkih jedeh, vedno je bil utrujen, upadla mu je zbranost, zapuščala ga je dobra volja. Okoli ust se mu je naredilo več izpuščajev, po obrazu pa je bil posut z večjim številom aken.

V našem črevesju se normalno nahaja milijarde malih sostanovalcev, kot so bakterije in drugi organizmi, ki sestavljajo črevesno floro. V črevesni sluznici bivajo v harmoniji drug z drugim laktobacili, bifidobakterije, koli bakterije in druge. Te imajo od ostankov naše hrane korist, v zameno za to pa skrbijo za boljšo prebavo, pomagajo pri oskrbi telesa s hranilnimi snovmi in vitamini ter spodbujajo naš imunski sistem; 70 odstotkov našega imunskega sistema se nahaja v limfnih vozlih, ki so pritrjeni na črevesju.

Tudi glivice kvasovke, posebno candida albicans in druge vrste candide, lahko v manjših količinah normalno obstajajo v črevesju, dokler jih ostale bakterije obvladujejo in nadzirajo oz. vzdržujejo biološko ravnotežje.

Če pa so te »dobre« bakterije oslabele, se lahko kvasovke brez ovir razbohotijo. V tem primeru so normalne bakterije še bolj izpodrinjene – tedaj govorimo o mikozi oz. prekomerni razmnožitvi glivic kvasov v črevesju. Takšna bolezenska slika lahko nastane zaradi nezdrave prehrane (preveč sladkorja), zaradi obremenitev s kovinami (npr. živo srebro) oziroma zdravili, kot so antibiotiki, kortizon in hormoni. Glivice iz rodu candida tvorijo različne toksine (strupe), imenovane tudi mikotoksini in ob fermentaciji hrane ustvarjajo najslabši alkohol.

To v črevesju povzroči nastajanje plinov, krčev in neredne prebave. Črevesni limfni vozli se zastrupijo, kar še bolj oslabi imunski sistem, s tem pa naraste dovzetnost za okužbe in zmanjša se odpornost organizma.

Strupene snovi pridejo skozi črevesno steno v kri in od tam najprej v jetra, naš najpomembnejši organ za razstrupljanje, kjer se velik del strupov razgradi. To jetra močno obremeni. Preostanek strupov pride v druge organe, kjer lahko povzročajo bolezenska znamenja, kot so utrujenost, glavobol, koncentracijske motnje ali celo depresijo. Tudi to je ugodno za nastanek ali širjenje alergij, posebno alergije na živila, kožnih izpuščajev, nevrodermitisa, vnetja obnosnih votlin in celo astme.

Z znanstvenimi raziskavami so ugotovili, da ima polovica prebivalstva črevesne glivice, pri alergikih je tega 80 odstotkov in pri nevrodermitisu več kot 90 odstotkov.

Nekateri zdravniki trdijo, da so črevesne glivice »normalni« prebivalci črevesja. BICOM terapevti pa opažajo, da so po zdravljenju črevesnih glivic mnogi od trdovratnih bolezenskih znakov, ki do takrat niso bili pojasnjeni, izginili.

Naš Boštjan je imel večtedensko dieto brez sladkorja in pšenične moke, užival je zdravila, ki omejujejo tvorjenje glivic in opravil še BICOM resonančno terapijo. Za kratek čas se je njegova napihnjenost poslabšala (več plinov zaradi uničevanja glivic), potem se je črevesje umirilo, koža je zopet postala gladka. Boštjan ima svojo nekdanjo energijo, vitalnost in življenjsko moč.

Elektrosmog

Alenka je bila že nekaj tednov na BICOM resonančni terapiji zaradi alergije. Po kratkem izboljšanju se je stanje znova poslabšalo. Imela je nemiren spanec, zjutraj je bila utrujena, pritoževala se je nad bolečinami v hrbtenici in v sklepih. Po pogovoru s terapevtom in ponovnem testu so ugotovili, da se je medtem preselila. Pojavila se je obremenitev s sevanjem kot sta elektrosmog in geopatija.

V današnjem času smo v okolju vsepovsod obdani z električnimi in elektromagnetnimi polji kot so televizija, radio, radar, računalniki, mobilni telefoni… Nekatera od teh škodljivih polj lahko vplivajo na naše lastno telesno elektromagnetno polje in s tem spravijo celice v stresno reakcijo. K sreči lahko naš organizem do določene meje takšne vplive kompenzira, predvsem podnevi v dejavni fazi. Ponoči bi se morale telesne celice regenerirati, a kako naj to storijo, če so izpostavljene motilnemu elektromagnetnemu polju? Zato je obremenitev z elektrosmogom na ležišču še toliko bolj problematična. Obremenitve s sevanje pa ne obstajajo šele od uvedbe računalnikov v naše delo in življenje. Že tisočletja so ljudje v vseh kluturnih krogih z bajalicami ali podobnimi instrumenti pregledovali zemljo in jo opredelili na pozitivne in negativne cone zemeljskega sevanja. Na pozitivnih, krepilnih in močnih mestih najdemo danes templje in stare cerkve (geomantija). Negativnih, zdravju škodljivih con, so se izogibali (geopatija).

Hiše s spalnimi mesti so bile grajene na nevtralnem kraju, kjer ni bilo negativnih sevanj. Ta starodavna veda je večini današnjih arhitektov neznana. Zato imajo danes mnogi med nami ležišča prav na takšnih negativnih silnicah.

Geobiologi razlikujejo motilna sevanja od vodnih žil, prelomnice, mrežnega križa…

Mnoga opažanja govorijo, da dolgoletna obremenitev s elektrosmogom in/ali geopatijo lahko neugodno vpliva na razvoj kroničnih obolenj, kot so alergije, revma, obolenja živcev in rak.

Po navodilih geobiologa je Alenka odstranila radio in televizor iz spalnice, dala si je vgraditi zaščitno mrežo odpravljanja motenj, posteljo je prestavila v drugi del sobe, oddajnik na sosednji strehi je nevtralizirala z napravo za odpravljanje motenj. Sedaj ima mirno spanje, je brez bolečin v hrbtu in sklepih, tudi alergije so po uspešni BICOM resonančni terapiji odpravljene.